Le Pen opet šokira

Objavila je fotografije brutalnih smaknuća

Marine Le Pen
Reuters/PIXSELL
17.12.2015.
u 14:52

Francuska desničarka je objavila tri fotografije na svojem Twitteru koja prikazuju brutalna smaknuća i napisala je da je to ISIL. Nakon kritika fotografije je uklonila

Marine Le Pen, francuska desničarka, je na svojem Twitteru objavila obezglavljeno tijelo Jamesa Foleyja, američkog novinara i prve žrtve Džihadi Johna. To je izazvalo brojne kritike pa je Le Pen fotografiju u međuvremenu maknula. 

- Šokirani smo jer Le Pen Jimovovu fotografiju koristi u političke svrhe. Nadamo se da će fotografiju našeg sina i još dvije eksplicitne fotografije što prije ukloniti - rekli su John i Diane Foley, roditelji smaknutog Amerikanca. Le Pen je u srijedu na Twitteru objavila tri fotografije muškaraca u narančastoj odjeći koji su bili žrtve ISIL-a. Među njima je fotografija trupla Jamesa Foleya na kojem se nalazi njegova glava. Novinar je, podsjetimo, otet u studenom 2012. godine na sjeveru Sirije i u kolovozu 2014. smaknuo ga je ISIL. 

Druga fotografija koju je Le Pen objavila prikazuje zatvorenika u kavezu koji je spaljen, a treća muškarca kojeg su pregazili tenkom. 

Le Pen je uz fotografije napisala: "To je ISIL". 

Čelnica Nacionale fronte je na taj način htjela odgovoriti novinaru Jean-Jacquesu Bourdinu. On je u intervjuu sa stručnjakom za islamizam usporedio ISIL i Nacionalnu frontu. Le Pen je rekla da je takva usporedba neprihvatljiva, piše  Bild. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?