Britansko ministarstvo objavilo

Objavljena nova ažurirana karta ruskih napada i napredovanja u Ukrajini

Twitter
13.03.2022.
u 17:54

Britansko ministarstvo obrane na svom je Twitter profilu objavilo novu kartu ruskih napada i napredovanja u Ukrajini. 

"Ilegalna i ničim izazvana invazija na Ukrajinu se nastavlja. Karta u nastavku je najnovije ažuriranje obavještajne službe o situaciji u Ukrajini - 13. ožujka 2022.", stoji u objavi.

 

Podsjetimo, ruski i ukrajinski dužnosnici iznijeli su u nedjelju dosad najviše obećavajuću ocjenu napretka u pregovorima, sugerirajući da je pitanje dana kad će doći do pozitivnih rezultata, a naznake napretka vide i Sjedinjene Države.

"U principu nećemo popustiti ni na jednom stajalištu. Rusija to sada shvaća. Rusija već počinje konstruktivno razgovarati", rekao je ukrajinski pregovarač i predsjednikov savjetnik Mihailo Podoljak u videu objavljenom na internetu. "Mislim da ćemo postići neke rezultate za doslovce nekoliko dana", rekao je. 

Ruski izaslanik Leonid Slucki rekao je da je postignut znatan napredak u pregovorima, prenijela je njegovu izjavu novinska agencija RIA. 

"Po mojim osobnim očekivanjima, ovaj napredak bi u idućim danima mogao prerasti u zajednički stav oba izaslanstva, u dokumente za potpisivanje", rekao je Slucki. Nijedna strana nije otkrila što bi se sve sporazumom obuhvatilo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije