srbija

Osmogodišnjak slomio ruku i nakon nekoliko dana preminuo

srbija
10.10.2016.
u 20:15

Osmogodišnji dječak iz Loznice preminuo je u subotu, šest dana nakon što su ga roditelji zbog prijeloma ruke doveli u bolnicu. Liječnik koji ga je tada zaprimio stavio mu je tek gips i poslao ga kući, a komplikacije su nastale već nekoliko sati nakon toga.

Smrt osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, koji je preminuo u bolnici nakon prijeloma ruke, šokirala je Srbiju. Dječak je zaprimljen u Opću bolnicu u Loznici u nedjelju 2. listopada s prijelomom ruke, a nakon nekoliko dana hitno prebačen za Beograd u Institut za majku i dijete, gdje je i preminuo. Što se događalo od prijema pacijenta u Loznici do upućivanja na “drugu adresu” trebao bi utvrditi unutarnji nadzor koji je u ponedjeljak poslan u lozničku medicinsku ustanovu, piše Blic.

U međuvremenu, roditelji su shrvani bolju. Radenka su u bolnicu dovezli s otvorenim prijelomom ruke koji je zadobio u igri. Mališanu je na Ortopediji liječnik stavio gips te ga poslao kući, a komplikacije i temperatura javili su se već iste večeri. Dječaka su u bolnici zadržali tek su srijedu kada se već osjećao loše i kada mu je ruka poplavila, a potom je iste večeri prebačen u beogradski Institut, prenosi Net.hr

Bitka bez rezultata

Borba beogradskih liječnika da dječaju spase ruku, a potom i život nije davala rezultate. Dječak je preminuo u subotu 8. listopada.

Odmah po smrt naložena je obdukcija, a nadzor medicinske ustanove tek anakon što se u javnosti podigla bura koja je otišla toliko daleko da su rođaci i prijetlji obitelji, kako pišu Večernje novosti, u nedjelju navečer došli na Odjel ortopedije u bolnicu u Loznici te ondje razbijali, pišu Večernje novosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?