NEĆE KRITIZIRATI PREDSJEDNICU

Otkrivamo plan Škorine kampanje: Napadat će Vladu i premijera, otvara novu sezonu 'Bujice'

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
23.08.2019.
u 21:44

Otkrivamo plan za kampanju predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, 
s kojim će programom pred birače, koga će štedjeti, na čiju podršku računa...

Predsjednički kandidat u Republici Hrvatskoj Miroslav Škoro ne namjerava u svojoj kampanji napadati predsjednicu države Kolindu Grabar-Kitarović. Ona ionako ni o čemu ne odlučuje, a ponajmanje o sudbini zemlje. Tako da će Škori prvi na udaru biti Vlada i premijer Andrej Plenković. Otkrivaju nam to u stožeru Miroslava Škore u kojemu se zadnjih dana brusi taktika za predstojeću kampanju, koju će voditi Škorin glazbeni menadžer Miljenko Ćurić. Mate Mijić bit će zadužen za komunikaciju i odnose s medijima, a Škorina sestra Vesna Vučemilović za promidžbu. 

Ustavni i pravni stručnjaci

Prvi konkretni obrisi kampanje već su poznati. Osim žestoke kritike Vlade, Škorin tim u kampanji predočit će i detaljno razrađene poteze koji se tiču povećanja ustavnih ovlasti, koje je Škoro najavio kao ključnu temu kampanje i na kojima ovih dana rade ustavni i pravni stručnjaci s kojima se konzultirao i prije objave kandidature. – Izići će i s prijedlogom promjene izbornog sustava, s detaljnim prijedlogom kako poboljšati i učiniti učinkovitijim referendumsko odlučivanje, ali i s vizijom razvoja cijele države – kaže naš izvor. U stožeru otkrivaju da će Škoro medijima biti dostupan, ali i da će otvoriti jesensku sezonu “Bujice” gostovanjem u toj TV emisiji 2. rujna. 

Iako će u kampanji obići cijelu Hrvatsku, u stožeru od početka svojom utvrdom smatraju Slavoniju, a sada, kažu, slijedi i “osvajanje” Dalmacije gdje također očekuju odličan rezultat. A to će “osvajanje” osim klasičnim terenskim radom ići i preko koncerata, tako da nije ni čudno što su HDZ-ove vlasti Škori zabranile šest već dogovorenih koncerata. U stožeru ne kriju da su shvatili da na koncerte sve više dolaze oni koji će za Škoru i glasovati, a ne samo ljubitelji njegove glazbe, i to svakako planiraju iskoristiti. Od kada je najavio kandidaturu, Škoro je održao petnaestak koncerata na kojima je bilo više od 100 tisuća ljudi, a do kraja rujna ima dogovoreno još osam-devet koncerata od kojih su veći oni u Marini kod Trogira, Iloku i Donjem Miholjcu. Biznis oko Škorinih koncerata i činjenice da je u kampanji za predsjednika nanjušili su, kažu u stožeru, čak i lokalni trgovci koji uoči i za vrijeme koncerata prodaju majice sa Škorinim likom uz poruku “Škoru za predsjednika”. 

Ne želi raskol u Crkvi

U stožeru, zanimljivo, opovrgavaju teze da će njihov kandidat tražiti ikakvu podršku od Milana Bandića. S njim, tvrde, nije razgovarao niti će razgovarati o tome, a neće tražiti ni potporu crkvene hijerarhijske vlasti. – Ne želimo Crkvu uvući u kampanju i ne želimo raskol u crkvenoj hijerarhiji – kaže izvor iz Škorina stožera. I dok ih crkvena hijerarhija ne zanima, ne kriju da se planiraju snažnije povezati s katoličko-laičkim pokretom koji u Hrvatskoj posljednjih godina jača i okuplja na tisuće uglavnom mladih ljudi. 

KLJUČNE TOČKE KAMPANJE

Nudi svoju viziju cijele države

Napadat će Vladu i premijera, izići s detaljnim prijedlogom promjene izbornog sustava i sa svojom vizijom cijele države

Slavonija i Dalmacija utvrde

Iako od starta Slavoniju drže svojom utvrdom, u stožeru otkrivaju da slijedi i “osvajanje” Dalmacije gdje će pojačati terenski rad

Koncert-birači

Iskoristit će to što mu na koncerte sve više dolaze oni koji za njega planiraju i glasovati, a ne samo ljubitelji njegove glazbe

Pomoć katoličko-laičkog pokreta

želi uvući Crkvu u kampanju i ne želi raskol u crkvenoj hijerarhiji, ali želi potporu katoličko-laičkog pokreta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?