Kao da lebdi u zraku

Otvoren impresivni most iznad vodopada u Norveškoj

03.09.2020.
u 17:41

Most je izgrađen na vodopadu Voringsfossen te omogućava sjajan pogled na planine i dolinu, a posjetitelji ove novootvorene turističke atrakcije dobivaju bolju i adrenalinom ispunjeniju perspektivu okruženja.

Vodopad Voringsfossen je visok 182 metra, a most je dug 47 metara. Sastoji se od 99 stepenica koje spajaju dvije strane prelijepe doline.

Struktura se gradila gotovo deset godina, a njen arhitekt je Carl-Viggo Holmebakk koji voli istraživati veze između arhitekture, tehnologije, infrastrukture i prirode.

Carl-Viggo i njegov tim su željeli da dizajn bude kombinacija prirodnog svijeta i mosta koji je napravio čovjek. Pomno su proučavali lokalno okruženje, skenirali su teren digitalnom opremom, a sve u cilju da ne nanesu štetu okruženju.

U iduće dvije godine se očekuju dodatni radovi u okolini mosta, a među njima su izgradnja kafića, parkinga, staza i slično.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije