DEVETA U POVIJESTI

Ova mlada žena je na FBI-ovoj listi najtraženijih bjegunaca na svijetu

bjegunac
09.04.2016.
u 11:14

Meksikanka Brenda Delgado, osumnjičena da je organizirala ubojstvo djevojke svog bivšeg dečka, ušla je na popis deset najtraženijih bjegunaca za kojima traga FBI, prenosi Net.hr Uz tjeralicu raspisana je i nagrada od 100.000 dolara za informacije koje bi dovele do njenog uhićenja.

Ova tridesettrogodišnja državljanka Meksika je tek deveta žena u povijesti koja se pojavila na FBI-ovom popisu top 10 najtraženijih bjegunaca.

Tjeralica je raspisana jer je Brendu Delgado osmnjičena da je u Teksasu organizirala ubojstvo nove djevojke svog bivšeg dečka, 35-godišnje stomatologinje Kendre Hatcher. Djevojka je ubijena u rujnu prošle godine, u garaži kompleksa u kojem je stanovala, piše The Independent.

Pakleni plan Delgado  je skovala kada je saznala da njen bivši dečko planira Hatcher upoznati sa svojim roditeljima.

“Vrlo vjerojatno je bila ljubomorana jer je žrtva bila u vezi s njenim bivšim dečkom”, kazao je specijalni agent FBI-ija Jason Ibrahim.

Skriva se u Meksiku?

Nakon zločina Delgado je razgovarala s istražiteljima, a nakon toga je, vjeruje se, pobjegla iz zemlje. Kako istražitelji sumnjaju da se vjerojatno skriva u Meksiku, slučaj su prijavili i tamošnjim vlastima te traže da opasna djevojka bude izručena SAD-u.

Njezini pomagači i izvršitelji zločina Kristopher Love i Crystal Cortes, uhićeni su i nalaze se u pritvoru.

Delgado je obećala da će im, ako ubiju Hatcher, osigurati drogu jer, kako se pohvalila, ima veze s jednim narko kartelom.

Brenda Delgado na FBI-ijevoj tjeralici
Brenda Delgado na FBI-ijevoj tjeraliciFoto: FBI

“Brenda Delgado je mogla uspješno manipulirati sa svima koje je uključila kako bi ostvarila svoj naum”, kazao je agent Thomas Class Hero

Iako nije osobno pucala u 35-stomatologinju, američke vlasti terete je da je odgovorna jer je poticala na ubojstvo i nudila nagradu, pa je zato jako žele pronaći i izvesti pred lice pravde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije