Kopenhagen

Ovo je najsigurniji grad na svijetu

kopenhagen
18.09.2021.
u 11:00

Kopenhagen je najsigurniji svjetski grad, prema indeksu koji je objavio Economist Intelligence Unit, a rangira 60 međunarodnih odredišta na temelju digitalne, zdravstvene, infrastrukturne i osobne sigurnosti, kao i zaštite okoliša, što je nova kategorija uvedena ove godine, prenosi Index.

Kopenhagen je prvi put proglašen najsigurnijim gradom na svijetu, postigavši ​​82.4 boda od 100.

Zašto je Kopenhagen najsigurniji?

"Jedan od ključnih čimbenika koji Kopenhagen čine tako sigurnim gradom je njegova niska stopa kriminala, koja je trenutno na najnižoj razini u više od desetljeća", kaže gradonačelnik Kopenhagena Lars Weiss.

"Kopenhagen također karakterizira velika društvena kohezija i relativno mali jaz u bogatstvu. To je mješoviti grad u kojem se i pomoćnica za čišćenje i direktor susreću u lokalnom supermarketu i imaju djecu u istoj školi", dodao je.

Kanadski Toronto zauzeo je drugo mjesto s 82.2 boda, dok je Singapur treći s 80.7 bodova. Iako je Sydney zauzeo četvrto mjesto s 80.1 bodom, australski grad bio je na vrhu kategorije digitalne sigurnosti, dok je Tokiju dodijeljeno 80 bodova, čime je japanski grad pao na peto mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije