unatoč protivljenju Izraela

Palestina postala članica Interpola

28.09.2017.
u 08:52

Interpol je izglasao prijem Palestine u članstvo na općoj skupštini ove međunarodne policijske agencije u Pekingu, unatoč protivljenju Izraela.

Odluka je donesena u srijedu unatoč pokušajima Izraela da odgodi glasovanje, a izraelski premijer Benjamin Netayahu je u priopćenju kazao da se pridruživanje Palestinaca ovoj svjetskoj policijskoj agenciji kosi s potpisanim sporazumima s Izraelom, izvještava Reuters.

Izraelci su objašnjavali da Palestina nije država i da stoga nema pravo da se priključi Interpolu. Pod privremenim mirovnim sporazumima između Izraela i Palestine, Palestinskoj Samoupravi je dozvoljena ograničena samostalnost na području okupirane Zapadne obale i Pojasa Gaze.

Netom prije glasovanja u glavnom gradu Kine, izraelsko ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da izraelski napori da se glasovanje odgodi do sljedeće godine nisu imali uspjeha.

- Pobjeda je omogućena zbog principijelnog stajališta većine članova Interpola - kazao je u priopćenju palestinski ministar vanjskih poslova Riyad al-Malki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?