vatikan

Papa iskazao radost zbog razmjene ruskih i ukrajinskih zatvorenika

Papa Franjo
15.09.2019.
u 19:17

U nedjelju 15. rujna, nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja papa Franjo je izrazio radost zbog dugo očekivane razmjene ruskih i ukrajinskih zatvorenika.

„Prošlog se tjedna ostvarila dugo očekivana razmjena zarobljenika između Ruske Federacije i Ukrajine. Radujem se zbog osoba koje su oslobođene i koje su mogle zagrliti svoje drage, te ću i dalje moliti za brzo okončanje sukoba i za trajni mir na istoku Ukrajine“, rekao je Sveti Otac, prenosi Nedjelja.ba.

„Jučer je u Forlìju blaženom proglašena Benedetta Bianchi Porro koja je umrla 1964. sa samo 28 godina. Cijeli je njezin život bio obilježen bolešću, a Gospodin joj je dao milost da ga nosi, dapače da ga pretvori u sjajno svjedočanstvo vjere i ljubavi“, dodao je Papa.

„Danas je pak u Limburgu, u Njemačkoj, blaženim proglašen otac Richard Henkes, svećenik palotinac koji je 1945., u Dachauu, ubijen iz mržnje prema vjeri. Neka primjer to dvoje hrabrih Kristovih učenika podrži i naš put svetosti“, rekao je papa Bergoglio i na kraju pozdravio sve nazočne vjernike i hodočasnike, te se preporučio u njihove molitve, prenosi vaticannews.va.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije