PADA VLADA RH?

Plenković zatražio razrješenje Mostovih ministara Orepića, Šprlje i Dobrovića!

Patrik Macek/PIXSELL
27.04.2017.
u 12:39

Između redovnih točki Vlade Hrvatske premijer Andrej Plenković donio je odluku koja bi mogla dovesti do pada Vlade.

U trenutku kada su tri Mostova ministra digla ruku protiv ministra financija Zdravka Marića premijer Andrej Plenković nonšalantno se okrenuo prema tajnici Vlade i naložio joj da pripremi odluku o razrješenju ministara, piše Vecernji.hr.  

Koliko god je Plenkovićeva izvedba bila hladna i smirena, u novinarskoj sobi u Banskim dvorima zavladalo je potpuno iznenađenje jer ni jedan novinar dan ranije nije imao informaciju o tome što Plenković sprema.

Međutim, sjednica Vlade nastavljena je kao da se apsolutno ništa nije dogodilo. Štoviše, smijenjeni Mostov ministar Vlaho Orepić obrazložio je čak dvije točke dnevnog reda iz svog resora, za koje su HDZ-ovi ministri uredno digli ruku. Učinio je to smirenim glasom i ničim ne pokazujući da ga je premijerova odluka iznenadila. 
Budući da je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja dan ranije slao poruke da smjena ministra financija ne mora značiti i pad Vlade, očito je da su u Mostu računali da bi se Plenković mogao odlučiti na ovakav potez.  

Premijer Plenković kazao je u četvrtak da su jačanje konkurentnosti gospodarstva, povećanje zapošljavanja uz povezivanje obrazovanja i tržišta rada te osiguranje održivosti javnih financija tri temeljna cilja Nacionalnog programa reformi. Taj program reformi za 2017. godinu elaboriran je u 12 područja i sadrži 51 mjeru. 

"Mislim da smo ovim dokumentom pokazali ambiciju, ali i sadržajem stavili okvir realno ostvarivih ciljeva. Očekujem da ovaj dokument bude vodič u radu svih resora i korišten u temeljnoj zadaći, a to su strukturne reforme", kazao je Plenković u uvodnom govoru o nacionalnom programu reformi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?