sirija

Pobunjenici upali u ISIL-ovo minsko polje u Siriji, poginulo ih više od 20

ccy
Screenshot: Youtube
03.10.2016.
u 13:45

Najmanje 21 borac sirijske pobunjeničke skupine koja se zajedno s turskom vojskom bori protiv Islamske države (IS) poginuo je u eksploziji mina koje su postavili džihadisti, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Ovo je najveći gubitak u redovima vojnih snaga koje sudjeluju u operaciji koju je Turska počela 24. kolovoza na sjeveru Sirije, javila je ta nevladina organizacija.

Uz 21 poginulog, više desetaka ljudi je ranjeno, neki teže, dok su pokušavali uspostaviti sigurnost u selu Turkman Barahu, blizu Dabiqua, jednog od IS-ovih uporišta u pokrajini Alepu.

Džihadisti su u nedjelju napustili selo pošto su posijali velik broj protupješačkih mina, dodaje direktor SOHR-a Rami Abdel Rahman. Pobunjenici su se nakon eksplozije dijela mina povukli iz sela radi sigurnosti.

Postavljanje velikog broja mina i bomba kućne izrade je gerilska taktika koju džihadisti često primjenjuju kada se povlače iz mjesta u Siriji i u Iraku koja su osvojili 2014. u velikoj ofenzivi.

Ankara je 24. kolovoza počela veliku vojnu ofenzivu u Siriji pod nazivom "Štit Eufrata" pošto su je dugo optuživali za pomaganje džihadistima, kako bi s granice potisnula IS, ali i kurdske borce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije