WASHINGTON

Pompeo: Napad na postrojenja Aramca 'ratni čin'

18.09.2019.
u 21:05

Američki državni tajnik Mike Pompeo još jednom je optužio Iran za napad na naftna postrojenja Saudi Aramca te je prvi put napad nazvao "ratnim činom". 

U razgovoru s novinarima u zrakoplovu tijekom posjeta Rijadu, Pompeo je kazao kako je dobro da u napadu nisu stradali Amerikanci.

- Saudijci su napadnuti, napad se dogodio na njihovom teritoriju. To je napad kojim su direktno oni ciljani i koji predstavlja ratni čin - kazao je američki državni tajnik javlja agencija Anadolija. 

Istaknuo je da će se to pitanje naći i na dnevnom redu sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih naroda koja će se sljedeći tjedan održati u New Yorku.

Ponovio je da je Iran odgovoran za napad te dodao da će u Rijadu razgovarati o svim detaljima ovog pitanja.

Saudijsko ministarstvo obrane je objavilo da je napad na naftno postrojenje Aramca izveden sa sjevera, uz podršku Irana.

Turki al-Maliki, glasnogovornik Ministarstva obrane, izjavio je da posjeduju dokaze o umiješanosti Irana u nedavne napade bespilotnim letjelicama na naftna postrojenja Aramca.

- Bespilotne letjelice Delta Wing, iranske proizvodnje, sudjelovale su u napadu na Aramco - kazao je novinarima al-Maliki.

Naglasio je da je napad "izveden sa sjevera ka jugu i sigurno ga je podržao Iran", napominjući da je napad izveden s ukupno 25 bespilotnih letjelica i krstarećom raketom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije