strah od širenja virusa

Pooštrene mjere na granicama mnogih zemalja

granica
30.01.2021.
u 19:19

Veliki broj zemalja EU odlučio je pooštri ti mjere na granici kako bi se usporilo širenje koronavirusa i zaustavio porast broja zaraženih mutiranim sojevima, a među njima se nalaze Francuska, Njemačka, Češka, Portugal, Belgija, prenosi BBC.

U Francuskoj će biti uvedene nove mjere na ulazak u zemlju kako bi se usporilo širenje koronavirusa i "uvoz" novih sojeva. Sva putovanja izvan EU koja nisu neophodna će biti zabranjena, a zahtijevi za testiranjem putnika u okviru bloka bit će pooštreni.

Njemačka će od nedjelje uvesti zabranu na ulazak u zemlju za većinu putnika koji dolaze iz zemalja snažno pogođenih novim mutiranim sojevima. U te zemlje spadaju Velika Britanija, Irska, Portugal, Brazil, Južna Afrika, Lesoto i Esvantini, a očekuje se da će mjere biti na snazi do 17. veljače.

Ulaske u zemlju koji nisu nužni od nedjelje će zabraniti i Češka, u pokušaju da spriječi prodor mutiranih sojeva.

Vlasti Portugala su svojim građanima u četvrtak zabranile sva putovanja koja nisu neophodna, a mjera će biti na snazi tijekom dva tjedna. 

U Belgiji su od srijede zabranjena sva putovanja iz zemlje do 1. ožujka, osim u nužnim slučajevima, prenosi Tanjug. 

Za razliku od ovih zemalja, vlada Italije je u petak priopćila da će od ponedeljka više područja biti klasificirano kao zone u kojima važi manje mjere, usprkos upozorenjima liečnika. Nijedna regija više neće biti u crvenoj zoni u kojoj važe najstrože mjere kada je riječ o putovanjima i radu poduzeća.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije