Telefonski razgovori

Porošenko, Putin, Merkel i Hollande sutra će razgovarati o sukobu u Ukrajini

Porosenko, Putin, Merkel i Hollande
29.12.2015.
u 21:55

Čelnici Ukrajine, Rusije, Njemačke i Francuske razgovarat će u srijedu telefonom o provedbi mirovnih sporazuma na istoku Ukrajine, objavio je u utorak Kijev.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko razgovarao je u utorak telefonom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi "uskladili stajališta uoči telefonskog razgovora u tzv. normandijskom formatu 30. prosinca" s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, objavio je njegov ured.

Porošenko i Merkel "razgovarali su o provedbi sporazuma iz Minska" potpisanih u veljači u glavnom bjeloruskom gradu zahvaljujući posredovanju Francuske i Njemačke i u nazočnosti ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi se prekinuli sukobi na istoku Ukrajine u kojima je od travnja 2014. poginulo više od 9000 ljudi.

Ukrajinski predsjednik rekao je da "proruski pobunjenici sve češće krše prekid vatre i provociraju", navodi se u priopćenju.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je u utorak žaljenje zbog "negativnih događaja potkraj godine" u Ukrajini, pozivajući na trenutačno poštivanje prekida vatre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?