u Dohi

Potpisan sporazum između SAD-a i Katara o borbi protiv financiranja terorizma

11.07.2017.
u 21:43

Dužnosnici Sjedinjenih Američkih Država i Katara u utorak su potpisali sporazum čiji je cilj borba protiv financiranja terorizma.

Sporazum su u Dohi potpisali američki ministar vanjskih poslova Rex Tillerson i njegov katarski kolega Šeik Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

Tillerson je u posjeti Dohi kako bi pokušao pomoći u prevazilaženju krize među arapskim zemljama koje su saveznici Zapada, javlja Reuters.

- Sporazum koji smo obojica potpisali uime svojih vlada rezultat je višetjednih intenzivnih razgovora eksperata i ponovno oživljava duh summita u Rijadu - rekao je Tillerson na zajedničkoj konferenciji za medije s Šeikom Mohammedom, dodajući da su u sporazumu izložene mjere koje će "obje države poduzeti tokom sljedećih mjeseci i godina kako bi prekinule i onemogućile tokove financiranja terorizma i intenzivirale antiterorističke aktivnosti širom svijeta".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?