rezultati laboratorija

Potvrđena afrička kuga svinja u Srbiji

svinje
13.08.2019.
u 16:53

U Srbiji se pojavila afrička kuga svinja i to u okolini Mladenovca, a to su potvrdili rezultati laboratorija iz Madrida, izjavio je danas ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović i nagasio da su poduzete sve preventivne mjere za sprečavanje širenja tog virusa.

Precizirao je da se taj virus, za koji ne postoji cjepivo kao prevencija, pojavio na tri točke u tri sela u okolini Mladenovca i da je danas doneseno rješenje o proglašenju zaraženog područja oko Mladenovca.

Naveo je da je Znanstveni institut za veteranarstvo iz Beograda utvrdio žarište u selu Rabrovac, te da su na osnovu toga prije 15 dana, kada se pojavila sumnja, poduzeti svi daljnji koraci i preventivne mjere.

"Nažalost, nakon dvijee godine koliko smo se borili da afrička kuga svinja ne dođe u Srbiju, sada mogu potvrditi da mi, na osnovu rezultata laboratorija iz Madrida, imamo potvrđenu afričku kugu svinja na tri točke u tri sela u okolini Mladenovca", rekao je Nedimović za Tanjug.

Objasnio je da virus afričke kuge svinja napada isključio svinje i divlje svinje, da nema opasnosti za ljude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?