Dijelovi Boinga 777

Potvrđeno da ostaci zrakoplova pripadaju nestalom zrakoplovu

zrakoplov
02.08.2015.
u 13:29

Pronađen je i predmet koji bi mogao biti dio vrata nestalog zrakoplova, no novi dio je pronađen na drugoj lokaciji - bliže glavnom gradu Reuniona.

Ostaci zrakoplova pronađeni na obali ostrva Reunion u Indijskom okeanu su službeno identificirani kao dijelovi Boinga 777, istog modela kojem je pripadao malezijski zrakoplov na letu MH370, koji je nestao početkom prošle godine, priopćio je ministar prometa Malezije Liov Tiong Lai.
 
Prema njegovom prioćenju, verifikaciju su obavile francuske vlasti, predstavnici tvrtke Boing, američke Nacionalne uprave za sigurnost prometa (NTSB) i malezijskog tima u kojem su, između ostalih, bili predstavnici Odsjeka za civilno zrakoplovstvo te zemlje i zrakoplovne tvrtke Malaysia Airlinesa, kojem je pripadao nestali zrakoplov, prenosi Reuters. 

U međuvremenu je pronađen i predmet koji bi mogao biti dio vrata nestalog zrakoplova, objavili su danas svjetski mediji. 

Dopisnik Sky newsa David Bawden napominje kako je novi dio pronađen na drugoj lokaciji - dok je dio krila pronađen na plaži kod grada Sen Andre, mogući dio vrata je pronađen bliže glavnom gradu Reuniona, Saint-Denisu.
 
Na novopronađenom dijelu ima natpisa na kineskom i malezijskom pismu. Vjeruje se da se nalazio s unutarnje strane zrakoplova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije