David Sassoli

Predsjednik Europskog parlamenta hospitaliziran zbog upale pluća

20.09.2021.
u 20:24

Glasnogovornik je rekao da je Sassoli prošlog tjedna ima vrućicu i da se testirao na covid, te da su rezultati negativni.

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli hospitaliziran je od srijede u Strasbourgu zbog upale pluća, ali "njegovo je stanje dobro", naveo je njegov glasnogovornik u ponedjeljak.

Talijan Sassoli (65) iz Saveza socijalista i demokrata, morao je u srijedu odustati od predsjedanja plenarnim zasjedanjem Europskog parlamenta u Strasbourgu i nije mogao nazočiti godišnjem govoru o stanju Unije predsjednice Komisije Ursule von der Leyen. 

"Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli je 15. rujna primljen u bolnicu u Strasbourgu gdje mu je dijagnosticirana upala pluća i propisana terapija", izjavio je glasnogovornik Roberto Cuillo i dodao je "njegovo stanje dobro". 

Glasnogovornik je rekao da je Sassoli prošlog tjedna ima vrućicu i da se testirao na covid, te da su rezultati negativni.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michela zaželio je u ponedjeljak na Twitteru Davidu Sassoliju "brzi oporavak".

Bivši novinar i voditelj vijesti na talijanskoj televiziji, David Sassoli je na mjestu predsjednika Europskog parlamenta 2019. naslijedio također Talijana Antonija Tajanija, bliskog Silviju Berlusconiju, iz EPP-a, na mandat od dvije i pol godine. 

Izbori za novog predsjednika Europskog parlamenta bi se trebali održati u siječnju. Šef EPP-a Nijemac Manfred Weber je odustao od kandidature ali zahtijeva predsjedavanja parlamentom za svoju političku grupaciju, na temelju sporazuma između političkih stranaka 2019. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije