hrvatska

Predsjedništvo SDP-a izbacilo Bernardića i još šestero zastupnika

Davorin Visnjic/PIXSELL
07.10.2021.
u 19:52

Do podjele je došlo nakon što su iz stranke izbačeni Nikša Vukas, Rajko Ostojić, Zvane Brumnić i Marina Bilić Opačak, te se potegnulo pitanje znači li to da su oni izbačeni iz saborskog kluba.

Predsjedništvo SDP-a u Hrvatskoj odlučilo je nakon sjednice da će iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao 'kolovođe' pobune.  

Tako će bez stranačke iskaznice, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić ostati i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina. Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se 'ponosno isključuje iz stranke'. Ostali 'pobunjenici' završit će s opomenom.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin obratio se javnosti nakon sjednice Predsjedništva.  

- Više puta sam rekao ta priča mora doći kraju, a danas je priča došla kraju. Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku da sedam naših zastupnika Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina nisu više članice i članovi SDP-a. Razlozi su jasni. Nisu htjeli poštivati odluku Glavnog odbora . Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci - kazao je Peđa Grbin te je najavio da će se rasformirati klub i osnovati novi. 

Ključne riječi
SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije