Kerry:

Predstojeći pregovori o Siriji test su za Assada

Kerry
05.04.2016.
u 20:38

Predstojeći pregovori o političkoj tranziciji u Siriji bit će test da li sirijski predsjednik Bashar al-Assad može razgovarati s dobrim namjerama, izjavio je u utorak američki državni sekretar John Kerry uoči novog kruga mirovnih pregovora u Ženevi.

- Ključno pitanje sada je da li je Assad u stanju da pregovara s dobrim namjerama, i mi ćemo to morati testirati - izjavio je Kerry za Bloomberg TV u New Yorku.

Assad je izjavio kako smatra da će ženevski pregovori, koji bi trebali biti nastavljeni  9. aprila, dovesti do stvaranja nove sirijske vlade koja bi uključivala opoziciju, nezavisne političare i lojaliste, ali je odbacio ideju stvaranja prelazne vlade.

Sirijska opozicija uporno, međutim, tvrdi kako želi prekid napada na civile i da ženevski pregovori rezultiraju prelaznom vladom koja ne bi uključivala  Assada.

Kerry, koji sarađuje s Rusijom na uvjeravanju Assada da odstupi s vlasti, ponovio je kako nema nikakvog načina da se okonča sirijski građanski rat s Assadom na čelu države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?