Vlasti Martinika su objavile:

Prekinuta aktivna potraga za pomorcima, prelazi se na promatranje

bourbonoffshore.com
12.10.2019.
u 09:51

Potraga za nestalim kapetanom Dinom Miškićem i posadom Bourbon Rhodea traje već 16 dana, a vlasti Martinika i francuska mornarica objavili su noćas na konferenciji kako će prekinuti aktivnu potragu za posadom koja je nestala 26. rujna i prelaze na aktivno motrenje.

Traga se za sedmero ljudi, a nakon aktivne potrage prelazi se na aktivno promatranje, rekao je prefekt Franck Robine, prenosi RCI Martinique.

Pojasnio je kako vjeruju da je gotovo nemoguće da je netko od posade još živ i da su zato odlučili prekinuti aktivnu potragu. Kako je pojasnio, aktivno promatranje znači da će svi i dalje biti mobilizirani, ali da se neće voditi novi brodovi u tu zonu, no svi koji tom zonom prolaze moraju biti na posebnom oprezu kako bi možda uočili neke znakove posade ili splavi.

Vlasti su objavile i kako je pretraženo područje od 205.000 kvadratnih kilometara, odnosno 43 posto površine Francuske. U akciju je bilo uključeno 19 brodova i 15 zrakoplova, prenosi 24sata.hr. 

Troje preživjelih članova posade i dalje su na Martiniku sa svojim obiteljima. 

Crowdfunding kampanja koju su pokrenuli prijatelji i obitelj Dine Miškića i ostalih članova posade, kako bi se prikupila dodatna sredstva da se potraga, trenutno je prikupila više od 79.000 eura. Prije nekoliko dana rekli su kako im za potragu avionom treba 50.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije