KBC Osijek

Preminule bebe bili su blizanci; Liječnik: Ovo je bio jedan od najtežih dana KBC Osijek

Dubravka Petric/PIXSELL
02.05.2021.
u 15:43

Na pitanje kako je moguće da su tek rođene bebe bile pozitivne na koronavirus, odgovorio je da radi ili o zarazi neposredno nakon zaraze ili, što on smatra vjerojatnijim, preko posteljice

Dvije prerano rođene bebe koje su preminule u KBC-u Osijek bile su blizanci. Kako neslužbeno doznajemo, majka dječaka i djevojčice imala je astmu. Naglo joj je pozlilo zbog čega je morala na hitni carski rez.

- Jučerašnji dan je bio jedan od najtežih, ako ne i najteži u KBC-u Osijek od početka pandemije. Jučer je tijekom dana preminulo devet osoba. Nažalost, od toga su dvije bebe. Radi se o blizanačkoj trudnoći koja je zbog komplikacija bila završena u 28 tjednu trudnoće. Već sama ta činjenica je dovoljna da se mogu razviti dodatne komplikacije kod tako rođene djece, a kod njih je dokazan i Covid koji je samo doprinio ovakvom ishodu - kazao je dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Na pitanje kako je moguće da su tek rođene bebe bile pozitivne na koronavirus, odgovorio je da radi ili o zarazi neposredno nakon zaraze ili, što on smatra vjerojatnijim, preko posteljice. Kakav ishod bi bio da nisu imali Covid, ne može se procijeniti, rekao je dr. Šego.

- Mi se u ovom trenutku po svim brojkama nalazimo na vrhuncu trećeg vala, govorim o KBC-u Osijek. U ovom trenutku imamo 11 hospitaliziranih bolesnika, od toga 32 na respiratoru. Taj broj je nešto manji u odnosu na drugi val. Tome je vjerojatno doprinijelo da je velik broj već prebolio koronu ili cijepljen. Unatoč tome, brojke su i dalje jako velike. Bilježimo nižu dob bolesnika kod kojih se komplikacije razvijaju nešto brže - dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije