Zadar:

Prerušio se u vlasnika kartice i na šalteru u banci dignuo preko 50 tisuća kuna

banka
18.03.2016.
u 17:13

Policijski službenici I policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 43-godišnjakom koje se sumnjiči za ukupno 20 kaznenih djela.

26-godišnjaka se tako sumnjiči da je, u razdoblju od prosinca do ožujka, na otoku Ugljanu, u dva navrata provalio u ljekarnu u Kalima iz koje je otuđivao novac i lijekove ukupne vrijednosti oko 20 tisuća kuna. Također ga se sumnjiči za provale u kafiće u Kalima i Preku.

Kako piše hrvatski Index, sumnjiči ga se i da je u tri navrata, u Preku i Poljani, provalio u dvije kuće iz kojih je otuđivao električni alat, televizore, glazbenu liniju i druge predmete vrijedne više od 20 tisuća kuna, kao i za krađu novčanika s dokumentima i bankovnim karticama, u vlasništvu 61-godišnjaka iz automobila u Poljani, prenosi Pogled.ba

26-godišnjaka i 43-godišnjaka se sumnjiči da su ukradenim karticama na bankomatima, u sedam navrata, pokušali podići gotovinu te da su početkom ožujka, u poslovnici banke, lažno se predstavljajući kao vlasnik kartice, podigli više desetaka tisuća kuna s računa oštećenika. Kako se doznaje, 43-godišnjak se šminkom "maskirao" kako bi što više sličio muškarcu kojem su kartice ukradene.

Ukupna materijalna šteta iznosi preko 100 tisuća kuna.

Oni su, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u teške krađe, krađu, računalne prijevare, prijevaru, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i krivotvorenja isprave, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?