bez incidenta

Pride u Splitu s oko 200 sudionika završen mirno

Miranda Cikotić/Pixsell
25.06.2017.
u 07:20

Split Pride, koji se održao sedmu godinu za redom, završen je u subotu navečer nakon jednosatne šetnje oko 200 sudionika starom gradskom jezgrom, Rivom i Marmontovom ulicom, a cijeli je skup prošao mirno i bez incidenata.

Sudionici su na početku kolone razvili višemetarski transparent s natpisom "Naša šarena štorija", što je i moto ovogodišnjeg Splitskog pridea, na trgu Pjaca je podignuta na jarbol LGBT zastava. Sudionici su također nosili transparente s natpisima: "Proleteri svih identiteta ujedinite se", "Ne plači majko, ja odlazim s njom", "Sviđa mi se Željka Markić".

Jedan do organizatora splitskog Pridea, Marko Mlinar, obraćajući se nazočnima na njegovu završetku, izrazio je žaljenje što na Split Prideu nije nazočio novoizabrani gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, ali je izrazio i nadu kako će gradonačelnik nazočiti na splitskom Prideu sljedeće godine.

"Doći će dan kada ćemo svi pred zakonom biti jednaki," rekao je Mlinar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?