BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK

Princ Harry intervjuirao Obamu: 'Internet može voditi u balkanizaciju društva'

Reuters/PIXSELL
28.12.2017.
u 07:24

Volite li više obične gaće ili bokserice, pitao je britanski princ. Ne želim odgovoriti, kazao je bivši američki predsjednik

“Jedna je od opasnosti interneta da ljudi mogu shvaćati stvarnost na potpuno drukčiji način. Mogu ostati začahureni zbog informacija koje potvrđuju njihova vjerovanja”, rekao je bivši američki predsjednik Barack Obama u intervjuu koji je dao britanskom princu Harryju na BBC-u 4. 

Dodao je da to pitanje ima izravne veze s onim kako tu tehnologiju usmjeriti da dopusti višestrukost i različitost mišljenja, “ali da pritom ne vodi u balkanizaciju društva”, nego da dozvoljava načine pronalaženja zajedničkog, rekao je Obama. 

Obične gaće ili bokserice? 

Nakon ozbiljnih pitanja uslijedio je set brzopoteznih u kojima je princ Harry pitao Obamu voli li više obične gaće ili bokserice. Obama je odbio odgovoriti. Više voli Michaela Jordana od LeBrona Jamesa, pogotovo jer je iz Chicaga. Isto je i s Arethom Franklin u odnosu na Tinu Turner, Rachel u odnosu na Monicu iz Prijatelja, no odbio se izjasniti oko Kim i Chloe Kardashian.

Više voli film Titanic u odnosu na Tjelohranitelja, seriju Odvjetnici (u kojoj glumi buduća Harryjeva supruga Meghan Markle) od Dobre žene. – Odličan odgovor – odvratio je princ.

Posljednje je pitanje bilo na što bi potrošio svojih posljednjih pet dolara, na hamburger ili srećku. – Ovisi koliko je dobar hamburger – rekao je Obama.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?