s aerodroma

Procurila snimka uhićenja bombaša (31)

uhićenje
Foto: Youtube
09.04.2016.
u 14:30

U Belgiji je u petak navečer uhićeno pet ljudi među kojima i Mohamed Abrini kojeg se sumnjiči za sudjelovanje u terorističkim napadima u Parizu 13. studenoga prošle godine i Bruxellesu 22. ožujka.

Vjeruje se da je Mohamed Abrini (31) , belgijski državljanin marokanskog podrijetla,"muškarac sa šeširom" sa snimke u bruxelleskoj zračnoj luci. Njegovi otisci prstiju i DNK nađeni su u stanu u bruxelleskoj četvrti Schaerbeek, odakle su teroristi krenuli prema zračnoj luci Zaventem 22. ožujka. , prenosi 24sata.hr

Na internetu je procurila snimka njegovog uhićenja:

 

Osim Abrinija uhićen je i Osama Krayem , kojeg se sumnjiči da je on druga osoba koji je bio postaji podzemne željeznice Maelbeek naposredno prije napada. Ta osoba je snimljena u društvu bombaša samoubojice Khalida El Bakraouija neposredno prije napada u postaji Maelbeek.

Također, tužiteljstvo je potvrdilo da je ta osoba  u trgovačkom centru City2 u središtu Bruxellesa kupila torbe u kojima su teroristi imali eksploziv u napadima od 22. ožujka u bruxelleskoj zračnoj luci.

Osama Krayem je koristio lažno ime Naim Al Hamed. Grčke vlasti su uzeli otiske prstije osobi pod tim imenom u rujnu prošle godine na otoku Lerosu, odakle je otišao dalje prema sjeveru. Tužiteljstvo je potvrdilo da je po njega u njemački grad Ulm 3. listopada prošle godine automobilom došao Salah Abedslam i odvezao ga u Bruxelles.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?