U BLIZINI TRGOVAČKOG CENTRA

Pucali na policajce i civile u Teksasu: Pet osoba ubijeno, više od 20 ranjeno

Twitter
01.09.2019.
u 07:54

Jedan osumnjičeni je upravljao kombijem američke pošte, a za drugog se vjeruje da je u zlatno-bijelom kamionu Toyota, priopćila je policija Midlanda.

Raste broj žrtava masovne pucnjave u Teksasu. Prema posljednjim podacima pet osoba je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, a među ubijenima je i napadač. 

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac star oko 30 godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o više napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan strijelac. Sve je počelo kada je prometni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude. Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu kazališta Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

"Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču," kazao je gradonačelnik Midlanda Jerry Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom niti koji je njegov motiv. 

Šef policijske uprave u Odessi, Michael Gerke, također je kazao kako motiv nije poznat. U pucnjavi je poginulo pet osoba, a 21 osoba je ranjena. Upucana su i tri policajaca, jedan iz Odesse, jedan iz Midlanda i službenik državne policije. Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri tjedna, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse. 

Demokratski predsjednički kandidati porijeklom iz Teksasa Beto O'Rourke reagirao je u subotu na vijest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: "Moramo okončati ovu epidemiju."

Oglasio se i teksaški guverner Greg Abbott. "Užasnut sam ovim besmislenim i kukavičkim napadom. Nudimo nepokolebljivu podršku žrtvama, njihovim obiteljima i svim ljudima Midlanda i Odesse. Država Teksas i Ministarstvo javne sigurnosti usko surađuje s lokalnom policijom oko pružanja pomoći," kazao je Abbott. 

"U ovom trenutku ima više žrtava pucnjave. Osumnjičeni je upravo oteo kamion američke pošte", objavila je policijska uprava netom nakon napada. Prema prvim infromacijama, nagađalo se da se radi o dva napadača. Jedan osumnjičeni je upravljao kombijem američke pošte, a za drugog se vjeruje da je u zlatno-bijelom kamionu Toyota, priopćila je policija Midlanda u prvom obraćanju javnosti. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije