The Sun:

Putin će u siječnju podnijeti ostavku

06.11.2020.
u 13:15

Vladimir Putin planira podnijeti stavku početkom sljedeće godine, uslijed sve većeg straha za zdravlje, piše britanski The Sun.

Promatrači Kremlja rekli su da su nedavne snimke pokazale da 68-godišnji moćnik ima moguće simptome Parkinsonove bolesti, piše britanski list.

Upućeni analitičari tvrde da ga bivša gimnastičarka, koja se s njim dovodila u vezu, Alina Kabaeva (37) moli da se „oslobodi vlasti“.

Promatrači koji su proučavali nedavne snimke Putina primijetili su da su mu se noge neprestano kretale, a činilo se da je osjećao bol dok se hvatao za naslon stolice.

Vidjelo se i da su mu se prsti trzali dok je držao olovku i uhvatio posudicu za koju se vjeruje da je namijenjena koktelu lijekova protiv bolova.

Spekulacije da bi se njegova dvadesetogodišnja vladavina - koja je kraća samo od Staljinove - mogla približavati kraju porasle su početkom ovog tjedna kada su izrađeni zakoni koji će ga učiniti doživotnim senatorom kad podnese ostavku.

Zakonodavstvo koje je uveo sam Putin prolazio je kroz parlament kako bi mu se garantirao pravni imunitet od kaznenog gonjenja i državne povlastice do kraja života.

Moskovski politolog i profesor Valerij Solovej potaknuo je sinoć daljnja nagađanja, sugerirajući da Putin možda ima simptome Parkinsonove bolesti, piše The Sun.

Akademik je rekao da je Putinova navodna partnerica Alina vršila pritisak na njega da odustane od vlasti - zajedno s kćerima Marijom Vorontsovom (35) i Katerinom Tihonovom (34).

Solovej je rekao: "Obitelj ima veliki utjecaj na njega. Svoje planove primopredaje namjerava objaviti u siječnju".

Profesor je predvidio da će Putin uskoro imenovati novog premijera koji će kasnije postati njegov nasljednik.  Predsjednikovo osoblje više puta je odbacivalo glasine da utire put izlasku iz politike. 

Pisanje The Suna jutros prenose i drugi britanski i svjetski tabloidi, poput Daily Maila, Mirrora itd.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije