Ruski predsjednik

Putin danas na svečanosti obilježavanja pete godišnjice aneksije Krima

18.03.2019.
u 08:34

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas će otputovati na Krim kako bi obilježio petu godišnjicu ruske aneksije crnomorskog poluotoka od Ukrajine, koju je osudio Zapad, ali se slavi među brojnim Rusima.

U priopćenju Kremlja objavljenom u nedjelju navodi se da će Putin posjetiti poluotok i njegov najveći grad Sevastopolj kako bi nazočio svečanosti obilježavanja pete godišnjice "ponovnog ujedinjenja" Krima s Rusijom.

Ruski čelnik nazočit će ceremoniji otvaranja nove elektrane i sastat će se s predstavnicima građanskog društva, priopćio je Kremlj.

Putin je 18. ožujka 2014. potpisao ugovor s predstavnicima Krima koji čini taj teritorij dijelom Rusije, dva dana nakon referenduma koji nije priznala međunarodna zajednica. 

Kijev i Zapad osudili su taj potez kao aneksiju, što je dovelo do uvođenja sankcija Moskvi, ali je također rezultiralo velikim rastom Putinove popularnosti u Rusiji u to vrijeme.

U Rusiji je 18. ožujka službeno proglašen danom sjedinjenja Krima s Rusijom", prenosi Voice of America.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije