Kremlj

Putin i Kim raspravljat će o bilateralnim odnosima i denuklearizaciji

putin
19.04.2019.
u 18:16

Ruski predsjednik Vladimir Putin i vrhovni vođa Sjeverne Koreje Kim Jong Un raspravljat će o bilateralnim odnosima, denuklearizaciji Korejskog poluotoka i o regionalnoj suradnji, priopćio je Kremlj u petak.

- Spektar tema za raspravu veoma je širok. Prvo moramo podsjetiti da razgovaramo sa šefovima susjednih država s kojima imamo široku zajedničku granicu - izjavio je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

- Nema sumnje da će Rusija biti spremna da učini sve što je u njenim moćima kako bi promovirala proces denuklearizacije Korejskog poluotoka - dodao je on.

U četvratk je Kremlj priopćio da će se Kim sastati s Putinom prije kraja travnja.

To će biti prvi službeni sastanak između Kima i Putina.

Peskov je kazao da je neobjavljivanje informacije o mjestu i točnom datumu susreta dvojice čelnika povezano sa sigurnosnim razlozima. Dodao je, međutim, da će se sastanak održati u Rusiji.

Spekulacije rastu da bi se sastanak mogao održati u Vladivostoku na ruskom dalekom istoku.

Upitan jesu li Rusija i Sjedinjene Države kontaktirale jedni druge o problemu Korejskog poluotoka, Peskov je kazao da je "određena razmjena mišljenja u tijeku", ali da je nemoguće govoriti o nekoj vrsti bliske suradnje po tom pitanju.

Kim se sastao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom dva puta. Njihov posljednji sumit u Hanoju 28. veljače završen je bez sporazuma, prenosi Xinhua.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?