Ruski predsjednik

Putin primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19

putin
Reuters/PIXSELL
14.04.2021.
u 17:09

Ruski predsjednik Vladimir Putin priopćio je da je primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19,  tri tjedna nakon što je primio prvu dozu.

Ruski čelnik objavio je da je cijepljen, što je držano izvan očiju javnosti, na sjednici Ruskog geografskog društva u srijedu, na kome je sudjelovao putem video linka.

-  Upravo sada, prije ulaska u ovu dvoranu, primio sam drugu dozu cjepiva. Nadam se da će sve biti u redu. Čak se ni ne nadam koliko sam siguran u to - kazao je Putin.        

Putin je primio prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa 23. ožujka, također bez prisustva kamera, a Kremlj nije objavio koju je od tri cjepiva trenutno odobrene za upotrebu u Rusiji predsjednik primio.

Imunizacija ruskog čelnika uslijedila je nekoliko mjeseci nakon pokretanja široke kampanje cjepljenja protiv COVID-9 u Rusiji - u odgodi koja je zbunila mnoge, dok neki kritičari tvrde da je to doprinijelo ionako prisutnoj nevoljnosti građana prema cjepljenju.

Ruske vlasti dale su regulatorno odobrenje za tri cjepiva domaće proizvodnje - Sputnik V, EpiVacCorona i CoviVac, prenosi AP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?