POTPUNA KONTROLA

Putin razmišlja o "preuzimanju nadzora" u rapp glazbi

putin
16.12.2018.
u 13:15

Član Putinovog savjeta, inače glazbeni producent Igor Matvienko predložio je među ostalim, stvaranje sustava preporuka za roditelje glede rap koncerata

Nakon što su vlasnici klubova i dvorana i lokalne vlasti po cijeloj Rusiji otkazali u posljednje vrijeme niz koncerata, a popularni ruski rap glazbenik Husky proveo dvanaest dana u zatvoru jer u pjesmama kritizira vlast, predsjednik Vladimir Putin malo je „omekšao“ te je izjavio da bi Kremlj trebao usmjeravati rusku rap glazbu i kulturu mladih, umjesto da ih pokušava zabraniti. 

Putin je rekao da su takve ozbiljne mjere često kontraproduktivne i sugerirao drugačiji pristup.

- Ako je nemoguće nešto zaustaviti, onda to morate preuzeti, rekao je na sastanku njegovog savjeta za kulturu i umjetnost, koji je bio izravno prenošen.

- Kako to učiniti, kako preuzeti nadzor nad time i voditi u odgovarajućem pravcu... To je najvažnije pitanje, rekao je dodavši da će članovi njegove administracije i ministarstvo kulture nastaviti raspravu o tome.

Član Putinovog savjeta, inače glazbeni producent Igor Matvienko predložio je među ostalim, stvaranje sustava preporuka za roditelje glede rap koncerata.

Odgovarajući Matvineku Putin je rekao: - Rekao si da rap počiva na tri stupa: seksu, drogama i prosvjedima. Od svega toga droge najviše zabrinjavaju, rekao je Putin i dodajući da su droge puta ka propadanju nacije.

Matvienko je također sugerirao uvođenje smjernica za uporabu prostih riječi i psovki u medijima i na internetu ali je Putin nakon razgovora s lingvisticom rekao da je to osjetljivo pitanje jer su takve riječi dio opće kulture Rusa.

- Ona mi je osobno rekla da je to dio našeg jezika. Samo je pitanje kako to koristite, rekao je.

Putin se potom našalio usporedivši proste riječi s dijelovima tijela. -Imamo svakojake dijelove tijela no nije da da ih pokazujemo svo vrijeme, rekao je. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?