iranski predsjednik

Rouhani: Iran je suočen s 'ekonomskim terorizmom' Washingtona

08.12.2018.
u 18:37

Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je da su američke sankcije protiv Islamske Republike "ekonomski terorizam", dok je pokušao da stvori jedinstveni front protiv američkih kaznenih mjera na sastanku s regionalnim dužnosnicima u subotu.

- Američke nepravedne i nelegalne akcije protiv časne iranske zemlje pogađaju naš narod u čistom aktu terorizma - izjavio je Rouhani u govoru koji je prenosila iranska državna televizija.  

On je govorio na konferenciji o terorizmu i regionalnoj suradnji kojoj su prisustvovali predsjednici parlamenata iz  Afganistana, Kine, Pakistana, Rusije  i Turske.

- Ekonomski terorizam ima za cilj stvoriti paniku u ekonomiji, a i strahove u ostalim zemljama kako bi ih spriječio da ulažu u našu zemlju - izjavio je Rouhani.

- Suočavamo se se sa sveobuhvatnim napadom koji ne samo da prijeti našoj našoj neovisnosti i identitetu, nego također ima za cilj prekid naših dugogodišnjih veza s drugim zemljama - izjavio je iranski predsjednik, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije