PUTIN MISLI OZBILJNO

Rusija raspoređuje opasno oružje: Njime može uništiti neprijateljske luke

16.01.2019.
u 11:36

Podvodni dronovi Posejdon mogu nositi nuklearne bojne glave od dva megatona.

Ruska ratna mornarica sprema se rasporediti više od 30 podvodnih dronova, nazvanih Posejdon, koji mogu nositi nuklearne bojne glave od dva megatona, javlja državna tiskovna agencija Tass. Riječ je o oružju velike razorne moći, koje može, kako tvrde Rusi, uništiti neprijateljske vojne luke. 

Očekuje se da će dvije podmornice koje prevoze Posejdon postati biti dio Sjeverne flote, a ostale dvije pridružit će se Pacifičkoj floti. Svaka od podmornica nosit će najviše osam dronova, pa ukupan broj Posejdona na borbenim dužnostima može doseći 32 vozila. 

Također, izvor u obrambenoj industriji otkrio je Tassu da će nuklearna podmornica za posebne namjene ''Khabarovsk'', koja se gradi u Severodvinsku na ruskom Bijelom moru, biti jedan od prijevoznika Posejdona.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prvi je put u obraćanju pred ruskim parlamentom 1. ožujka prošle godine spomenuo napore zemlje da razvije nuklearno podvodno vozilo koje može nositi i konvencionalne i nuklearne bojeve glave i sposobno je uništiti infrastrukturne objekte neprijatelja, skupine nosača zrakoplova i druge ciljeve. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?