Teške posljedice

Rusija zbog sankcija izgubila 25 milijardi eura, EU 90?!

rusija eu
15.01.2016.
u 07:57

"Gubitak za Rusiju (zbog sankcija EU) procjenjujemo na 25 milijardi eura u 2015. godini, ili za blizu 1,5 posto niže (od te cifre)", rekao je ruski dužnosnik na ekonomskom "Gajdar forumu 2016"

Ruski gubici zbog sankcija Europske unije (EU) iznosili su prošle godine 25 milijardi eura, dok su gubici u EU dostigli 90 milijardi eura za 2014. i 2015., tvrdi prvi zamjenik ruskog ministra za ekonomski razvoj Aleksej Lihačev.

"Procjenjujemo gubitke od nametnutih (zapadnih) sankcija i (ruskih) uzvraćenih mjera na 40 milijardi eura u 2014. i na 50 milijardi eura u 2015. godini za EU", izjavio je Lihačev, prenosi Tanjug.

"Gubitak za Rusiju (zbog sankcija EU) procjenjujemo na 25 milijardi eura u 2015. godini, ili za blizu 1,5 posto niže (od te cifre)", rekao je ruski dužnosnik na ekonomskom "Gajdar forumu 2016", prenijela je agencija TASS.

Prema njegovim riječima, negativan efekt za Rusiju će opadati.

"Ekonomija se očito prilagođava, kao što se prilagođavaju i kompanije takvim uvjetima (sankcija)", rekao je Lihačev, navodi ruska agencija.

EU je uvela sankcije Rusiji 2014. godine nakon pripajanja ukrajinskog poluotoka Krim Ruskoj federaciji, nakon čega je službena Moskva odgovorila kontra mjerama u vidu zabrane uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz država Unije i zapadnih zemalja koje su se pridružile embargu Bruxellesa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije