zračni napadi

Ruski zrakoplovi bombardirali sirijski grad Misrabu, poginulo najmanje 20 osoba

04.01.2018.
u 10:10

U ruskim zračnim napadima u Siriji poginulo je najmanje 20 osoba, a desetine su ozlijeđene kada su zrakoplovi bombardirali stambene zgrade u opkoljenoj pobunjeničkoj enklavi u okolici Damaska, tvrde stanovnici i organizacije koje prate događaje u toj državi, prenosi Reuters.

Najmanje četiri bombe su sravnile sa zemljom zgrade u gradu Misraba, a još najmanje deset osoba je poginulo u zračnim napadima na druge mete u gradovima koje kontroliraju pobunjenici protiv Assadovog režima. Sirijska opservatorija za ljudska prava je priopćila da je u bombardiranju zgrada u Misrabi ubijeno 11 žena i jedno dijete. 

Na snimcima s mjesta tragedije, a koji su objavljeni na društvenim mrežama se vide spasioci koji pokušavaju izvući žene i djecu iz ruševina. Rusija odbacuje izvještaje nevladinih organizacija i tvrdi da su meta njihovih napada samo „tvrdokorni islamisti“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije