NAKON SASTANKA

SAD: Podržavamo pravo Saudijaca na obranu, iransko ponašanje nećemo tolerirati

Reuters/Pixsell
19.09.2019.
u 10:15

Princ Mohammed naglasio da napadi na državnu naftnu kompaniju Saudi Aramco imaju za cilj destabilizaciju sigurnosti regije i štete globalnoj opskrbi energijom i ekonomiji

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je na Twitteru da Sjedinjene Države podržavaju pravo Saudijske Arabije "na obranu" i da se iransko ponašanje "neće tolerirati".

On je to objavio na svom službenom računu na Twitteru u četvrtak nakon sastanka s prestolonasljednikom Mohammedom bin Salmanom.

Pompeo je osudio napade i podržao poziv Saudijske Arabije da međunarodni stručnjaci dođu u zemlju na daljnje istraživanje, navela je državna novinska agencija Saudijske Arabije SPA u odvojenom izvješću o sastanku.

Na sastanku je princ Mohammed naglasio da napadi na državnu naftnu kompaniju Saudi Aramco imaju za cilj destabilizaciju sigurnosti regije i štete globalnoj opskrbi energijom i ekonomiji, izvijestio je SPA.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?