Presudni susret

Sastali se Obama i Raul Castro u Havani

obama castro
AFP
21.03.2016.
u 17:43

Ovdje će se dogoditi promjene i mislim da to Raul Castro razumije, rekao je Obama za ABC, priznavši da se to neće dogoditi "preko noći".

Predsjednici SAD-a i Kube, Barack Obama i Raul Castro, sastali su se u ponedjeljak u Palati Revolucije u Havani, a agencija  AFP ocjenjuje da je riječ o presudnom susretu koji bi mogao da dovede prevazilaženje jaza između dviju zemalja.

Obama, koji se tek treći put sastaje formalno s Castrom, prvi je američki predsjednik koji je posjetio Kubu u posljednjih 88 godina. Uoči sastanka, Obama je izjavio da očekuje promjene na Kubi.

- Ovdje će se dogoditi promjene i mislim da to Raul Castro razumije, rekao je Obama za ABC, priznavši da se to neće dogoditi "preko noći".

Obama je podsjetio da je već došlo do ponovnog otvaranja veleposlanstva i da, iako između SAD-a i Kube i dalje postoje značajna neslaganja oko pitanja ljudskih prava i sloboda na Kubi, obje zemlje osjećaju da će "sada pojačati napore za većim promjenama".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije