RESTART KOALICIJA

Razočaranje i šok u SDP-u. Borzan: Na Bernardićevu mjestu dala bih ostavku

Pixsell
05.07.2020.
u 20:21

Do nedjelje poslijepodne na izbore za Hrvatski sabor izašlo je oko 107 tisuća birača manje nego 2016., pokazuju podaci Državnog izbornog povjerenstva

U19 sati objavljene su izlazne ankete prema kojima HDZ osvaja 61 mandat, Restart 44, Domovinski pokret 15, a Možemo! 8 mandata. Osam mandata osvaja i Most, a Pametno/Fokus/Stranka s Imenom i Prezimenom 3 mandata. 

Restart koalicija doček rezultata ima na Iblerovom trgu u središnjici SDP-a te ispred središnjice.

Nastao je muk i razočarenje na Iblerovom nakon izlaznih anketa. Ako ovako bude onda je to loš rezultat. Ovo je nešto što ide u korist HDZ-a", kazao je Grčić.

Pričekat ćemo službene rezultate, a onda ćemo u dane iza nas komentirati gdje smo pogriješili", dodao je.

"Kad je rezultat loš, uvijek se traži krivac i povlači pitanje odlaska. Ja bih se povukla na njegovom mjestu, ali ne može se nekome nametnuti da nešto napravi. Teško je biti pametan dok ne vidimo krajnje rezultate. Nismo stranka koja gazi svoje rukovodeće", kazala je Biljana Borzan. Kazala je da bi ona na Bernardićevom mjestu dala ostavku, ali nije njihov stil (SDP-a) da svoje šutaju kada padnu i misli da politika može imati ljudsko lice. "Ja znam što bih ja napravila, ne bih ostala na čelu stranke. Smatram da govoriti o ostavci Davora Bernardića nije primjereno. Večeras treba pokazati ljudsko lice ", kazala je Borzan.

"Mogu reći da sam razočaran, očekivao sam rezultate anketa od prošlih tjedana, no vidjet ćemo službene rezultate u 21 sat, nadam se nešto boljim rezultatima. Na pitanje je li se sada može reći da Davor Bernardić nije za čelo stranke Komadina je rekao: "Bit će vremena o tome razgovarati. Dobro je što raste lijeva opcija u Hrvatskoj, ali nije dobro za SDP".

"Bez obzira bili pobjednici ili gubitnici, sve je to škola iz koje ćemo naučiti lekciju", kazala je Sabina Glasovac. Nije željela komantirati treba li Davor Bernardić dati ostavku.

Ključne riječi
SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije