rat u ukrajini

Šef Wagnera: Ukrajinska kontraofenziva je neizbježna

26.04.2023.
u 17:48

Šef ruske Wagner grupe Jevgenij Prigožin rekao je da se Ukrajina priprema za "neizbježnu" kontraofenzivu i da šalje dobro pripremljene jedinice u razoreni istočni grad Bahmut, koji je mnogo mjeseci bio žarište borbe.

U audio poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu, Prigožin je također obnovio kritike protiv ruskog sigurnosnog establišmenta, rekavši da se unutar Rusije događa "izdaja", dok je osudio ministarstvo obrane da mu ne šalje prijeko potrebne pošiljke municije.

- Danas se dobro obučene neprijateljske jedinice već bacaju na Bahmut... Protuofenziva Ukrajinaca je neizbježna - rekao je Prigožin, dodajući da očekuje da će ta kampanja početi negdje nakon 2. svibnja kada se vrijeme popravi i tlo očvrsni.

Prigožin - koji se mjesecima otvoreno borio s ministrom obrane Sergejem Šojguom oko vođenja rata - rekao je da njegove trupe trpe pet puta više žrtava zbog nedostatka podrške Moskve.

On je također upitao zašto ruske snage nisu pokrenule ofenzive na obližnje gradove Slavjansk ili Kramatorsk u istočnoj Ukrajini kako bi ublažile pritisak na Bahmut.

Ali rekao je da će njegove snage učiniti sve što je potrebno da zaustave svaki pokušaj Ukrajine da ponovo zauzmu grad.

- Napredovat ćemo po svaku cijenu, samo da bismo uništili ukrajinsku vojsku i poremetili njihovu ofenzivu - rekao je Prigožin.

Rusija je priopćila da će joj zauzimanje Bahmuta omogućiti daljnje ofenzive na istoku Ukrajine. Iako je umanjio njen strateški značaj za Moskvu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je više puta odbijao da povuče svoje snage.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije