Haški optuženik

Šešelj ima ušteđevinu od oko 200 000 dolara

Šešelj
08.07.2016.
u 21:22

Haški optuženik i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj  ima ušteđevinu od oko 200 000 dolara u dvije banke u Americi i Australiji, piše Blic. 

Šešelj za “Blic” navodi da u banci u New Yorku na računu ima 70 000 dolara, dok je u jednoj australijskoj banci položio ušteđevinu od 117 000 australijskih dolara. Dodaje kako su mu ta sredstva blokirana nakon što je podignuta optužnica protiv njega u Haškom sudu i da su u istom statusu i danas, prenosi Fena.

- Ja sam taj novac pošteno zaradio 1989. godine, za vrijeme komunizma i prije uvođenja višestranačja u Srbiji - tvrdi Šešelj, koji nije želio otkriti na koji je način stekao ušteđevinu.

- Moja stvar je na koji način sam došao do tog novca - smatra on.

Ova informacija se ne navodi u njegovoj imovinskoj kartici, u kojoj nema ni podataka o njegovoj zastupničkoj plaći. Šešelj, međutim, kaže da će mjesečno primati 92.000 dinara.

Sudeći po podacima s web stranice Agencije za borbu protiv korupcije, osim 56 posto akcija u poduzeću  “Velika Srbija”, on ne posjeduje ništa.

- Kuća u kojoj živim je vlasništvo moje mame, koja je umrla 2007. godine. Ostavinska rasprava još nije održana – kazao je Šešelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije