Rim

Silvio Berlusconi napustio bolnicu nakon operacije na otvorenom srcu

 Silvio Berlusconi
05.07.2016.
u 13:45

Još imam dva mjeseca rehabilitacije i nakon toga ću ponovo biti od koristi Italiji i Italijanima - poručio je 79-godišnji medijski magnat grupi svojih pristalica i novinara

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi otpušten je iz bolnice u utorak, tri tjedna nakon operacije na otvorenom srcu, izgledajući mršavo i obećavajući da njegova politička karijera nije okončana.

- Još imam dva mjeseca rehabilitacije i nakon toga ću ponovo biti od koristi Italiji i Italijanima - poručio je 79-godišnji medijski magnat grupi svojih pristalica i novinara ispred bolnice San Raffaele u Milanu.

Berlusconi čija je stranka Forza Italia u političkim previranjima, osudio je "veoma ozbiljan deficit čelnika" u zemlji, u kojoj je anti-estanlishment pokret Pet zvijezda postao najpopularnija politička grupa u anketama javnosti.

Premijer će se oporavljati u svom domu u Arcoreu, u blizini Milana u sjevernoj Italiji, pod nadzorom liječnika iz bolnice San Raffaele.

Operacija izvedena prošlog mjeseca na zamjeni srčanog zaliska trajala je četiri sata. Berlusconijev život "nije bio u opasnosti i on je to znao", izjavio je doktor Alberto Zangrillo po njegovom prijemu u bolnicu.

Zangrillo je kazao da se 30 sekundi nakon što su mu liječnici uklonili tubu za disanje, živopisni mogul i vlasnik nogometnog kluba poznat po svojoj naklonosti prema mladim ženama, "već počeo šaliti" kako njegova mlada medicinska sestra ima "tijelo za televiziju".

Berlusconiju, koji je dominirao talijanskom politikom više od dva desetljeća, ugrađen je novi srčani zalistak za koji se očekuje da će trajati između 15 i 20 godina, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije