U znak zahvalnosti

Sirijka u Slavonskom Brodu rodila bebu i nazvala je Kroacija

izbjeglice
03.02.2016.
u 08:15

Mlada Sirijka (30) je prošlog petka u slavonskobrodskoj bolnici rodila djevojčicu i dala joj je ime Kroacija. 

- Trudnica  je došla bez pratnje prevoditelja i oko 11 sati je rodila prelijepu curicu, svoje sedmo dijete. Dijete je bilo teško 4130 grama i dugo 54 centimetra. Porod je prošao bez komplikacija. Kasnije kada je došao prevoditelj kazala je da je prije Kroacije rodila šestero djece, pet dječaka i jednu curicu. Rekla nam je da su prema njoj u Hrvatskoj svi postupali dobro i da zbog toga želi svojoj tek novorođenoj djevojčici dati ime po našoj zemlji, tako za cijeli život zna gdje je rođena - rekli su u rađaoni Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. 

U toj je rađaoni od studenog prošle godine, kada je otvoren Zimski prihvatni centar, rođeno četvero djece migranata. 

Majka i beba su u nedjelju s ostalim članovima obitelji otputovali, pišu 24 sata.

 - One bi išle odmah nakon poroda, no, mi ih pokušavamo malo zadržati barem dok dijete ne dobije prvo cjepivo. Razumijemo ih, jer zbog poroda njihove obitelji moraju ostati u Slavonskom Brodu i čekati drugi vlak da bi krenuli dalje prema zapadu gdje planiraju započeti novi život - rekli su u rađaoni.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?