Martin Schulz

Situacija je alarmantna, nitko ne može jamčiti opstanak EU

Martin Schulz
16.12.2015.
u 20:09

Europska unija je ugrožena i bez sumnje možemo reći da je situacija veoma alarmantna, ističe Schulz.

Opstanak Europske unije u narednih 10 godina nitko ne može jamčiti, izjavio je predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

- Opstanak Europske unije već je pod prijetnjom i tek treba vidjeti hoće li ona zadržati svoj sadašnji oblik u narednom desetljeću, rekao je Schulz za češku web stranicu Novinky.

- Europska unija je ugrožena i bez sumnje možemo reći da je situacija veoma alarmantna. Nitko ne može reći hoće li EU postojati u njenom trenutnom obliku u narednih deset godina, ustvrdio je.

Prema njegovim riječima, apsurdno je vjerovati da se svaka država može boriti s globalnim promjenama 21. stoljeća kao što su migracije, terorizam, klimatske promjene i međunarodni kriminal, prenosi Sputniknews.

Schulz se požalio na činjenicu da su neke EU članice zainteresirane za oslabljivanje Europske unije dok u isto vrijeme optužuju Bruxelles za neuspješno rješavanje glavnih izazova današnjice.

On je kao primjer naveo nezainteresiranost EU članica da se uhvate u koštac s izbjegličkom krizom, od kojih samo pet zemalja članica to radi, a to su Grčka, Italija, Austrija, Njemačka i Švedska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?