ZAOŠTRAVANJE ODNOSA

Sjeverna Koreja obećala nemilosrdan odgovor na svaku provokaciju

ZAOŠTRAVANJE ODNOSA
Reuters/PIXSELL
14.04.2017.
u 17:05

Sjevernokorejska vojska je obećala "nemilosrdan odgovor" na svaku američku provokaciju u izjavi koju je objavila  KCNA, službena novinska agencija Sjeverne Koreje, za koju se sumnja da ovog vikenda planira izvesti nuklearni pokus.

Nakon što je spomenula nedavni američki napad u Siriji, sjevernokorejska vojska je navela da je Trumpova administracija "ušla u doba otvorenih prijetnji i ucjena" upućenih Sjevernoj Koreji.

Američki predsjednik Donald Trump je ponovo upozorio u četvrtak da će se Sjedinjene Države pozabaviti sjevernokorejskim problemom. Trump je prošlog tjedna najavio slanje nosača zrakoplova Carl Vinson prema korejskom poluotoku, a nekoliko dana kasnije je spominjao "armadu" podmornica.

Sjeverna Koreja je obećala odgovoriti na to "bezumno" slanje mornaričke borbene skupine i tvrdi da je spremna za rat. U priopćenju koje je objavila KCNA, sjevernokorejska vojska je ustvrdila da će američke baze u Južnoj Koreji kao i južnokorejska predsjednička palača, Plava kuća biti uništeni u nekoliko minuta.

"Što više se nosači zrakoplova na nuklearni pogon približavaju korejskom poluotoku, tim će odgovor biti nemilosrdniji", zaključuje KCNA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije