Panika

Sjeverna Koreja planira lansirati nešto veliko!

Sjeverna Koreja
29.01.2016.
u 12:42

Rastu špekulacije kako se Sjeverna Koreja priprema lansirati raketu ili projektil dugog dometa, nakon što je nedavno navodno testirala hidrogensku bombu, prenosi Prvi.tv

U medijima su se pojavile i informacije kako je japanska vojska dobila naređenje oboriti bilo koji projektil koji prijeti njihovom teritoriju.

Nakon što su neimenovani vladini dužnosnici navodno potvrdili kako bi se lansiranje moglo dogoditi početkom sljedećeg tjedna, dvojica američkih obrambenih dužnosnika potvrdili su kako su zabilježene aktivnosti u Sohae satelitskom kompleksu.

"Možda je riječ o satelitu, puno je mogućnosti. Sjeverna Koreja to čini svako malo", kazao je jedan od dužnosnika.

Podsjetimo, američki dužnosnik upoznat s najnovijom američkom procjenom rekao je da je eksplozija u siječnju možda bila djelomični, neuspjeli pokus neke vrsti sastavnih dijelova povezanih s hidrogenskom bombom, izvijestio je CNN.

Istovremeno, Pjongjang je intenzivirao diplomatske napore te poslao visoke predstavnike u Moskvu a možda i u Peking u pokušaju dobivanja podrške u Vijeću sigurnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije