VEČERNJI TV

Skoko: Ne treba otpisati Trumpa, može se dogoditi da pobjednika izabere nekoliko stotina glasova

06.11.2020.
u 13:22

U studiju televizije Večernji list danas od 12.30 gostuje stručnjak za političku komunikaciju Božo Skoko. Analizira rezultate američkih izbora, izjave predsjedničkih kandidata Bidena, a posebno Trumpa koje daju još od izborne noći, ali i komentira ulogu medija u cijeloj priči. Emisiju vodi Petra Maretić Žonja.

Božo Skoko navodi kako je rezultat američkih izbora još uvijek vrlo neizvjestan te ne otpisuje niti jednog kandidata. "Neizvjesnost traje i ne znamo kada ćemo znati predsjednika. Prema najnovijim rezultatima, Biden je sve bliže dobivanju 270 elektorskih glasova, no ne treba otpisati Trumpa. Ako pogledamo države koje još uvijek broje glasove, razlika je jako mala. Iznenađenja su moguća, može se dogoditi da pobjednika izabere nekoliko stotina glasova u pojedinim državama i to onda otvara nove sumnje i zahtjeve za ponovno prebrojavanje", rekao je. Skoko smatra da je Joe Biden umjeren i da promišljeno komunicira.

"Njegova izjava je bila da treba biti strpljiv i treba prebrojati glasove", rekao je Skoko i dodao kako Biden ipak nekada komentira kao da je izbore već osvojio, a to je vidljivo u objavama u kojima navodi kako se već konzultira sa svojim savjetnicima. "Morat će pokazati inkluzivnost prema Trumpovim biračima, on iza sebe ima dobar dio Amerike. Morat će pokazati širinu, otvorenost pa čak i u korekcijama nekih politika koje planira provesti. Po nekim unutarnjim pitanjima, morat će biti čovjek kompromisa i otvorenosti", smatra Skoko u slučaju Bidenove pobjede.

"Mi smo imali udaljavanje, a Biden će se vratiti gradnji novih mostova. On dobro poznaje prilike na ovom dijelu Europe, naziva stvari pravim imenom. Među prvima je nazvao Srbiju agresorom, zbog toga u Srbiji zaziru od njegovih politika i vraćanja na Balkan. Biden će promijeniti neke prionete u američkoj vanjskoj politici", dodaje.

Janez Janša u izbornoj je noći čestitao Trumpu na pobjedi, a Skoko to naziva krivom procjenom. "Trumpu gode takve stvari, a Janša je pokušao bio među prvima i time osigurati dodatne bodove kod Trumpa jer 'prvi se pamte'", tvrdi.
 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije