NEDJELJOM U 2

Škoro: Ne razmišljam ni o kakvim parlamentarnim izborima, ali ne isključujem nastavak u politici

Hrvoje Jelavic/Pixsell
15.09.2019.
u 14:36

Što planira, zašto se kandidirao za predsjednika Republike, na čiju podršku računa, zašto misli da bi bio bolji predsjednik od aktualne predsjendice neka su od pitanja na koje će ponudit odgovor danas u emisiji Nedjeljom u dva.

Jedan od predsjedničkih kandidata za kojeg mnogi misle da itekako ima šanse za ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora je Miroslav Škoro. Otkad je svoju kandidaturu objavio, Škoro je stalno u fokusu javnosti. Niti jedna važnija dnevnopolitička tema nije prošla bez njegovog komentara, a špekulira se da bi s desnom platformom okupljenom oko njega mogao izaći i na parlamentarne izbore, ako izgubi u utrci za Pantovčak.

"Usredotočen sam na predsjedničke izbore. Ne razmišljam o nikakvim parlamentarnim izborima" - poručio je Škoro, ali dodajući pritom da ne isključuje bavljenje politikom ako ne pobjedi na predstojećim izborima.

- Moram artikulirati do kraja ono što sam započeo - kazao je.

Upitan podupire li uvođenje poreza na nekretnine, kaže da se o tome treba odlučiti, a na pitanje što bi on odlučio odgovara: - Ja sam već u osnovnoj školi naučio jedan dobar citat, a on glasi 'znam da ništa ne znam' - kazao je Škoro dodajući da njegova stručnost u području ekonomije nije vezano uz te aspekte nego više uz pitanja intelektualnog vlasništva i slično.

Osvrnuo se i na svoje članstvo u HDZ-u. - Da su stvari u hrvatskoj politici dobre, ja ne bih imao ambicije angažirati se. Da su stvari u HDZ-u dobre ja ne bih izašao iz nje. Ja sam otišao od Ive Sanadera, a sad me prozivaju ljudi koji su tada ostali uz njega.

Na pitanje, zašto je ponovno 2007. godine dobio člansku iskaznicu kad je tada HDZ već bio pod hrpom afera, odgovora: - Odlučio sam prihvatiti tada člansku iskaznicu jer se procijenilo da bi to bilo dobro za stranku, a tada su oponenti HDZ-a govorili o temama kao što je zabrana glasanja dijaspori i sličnim temama na koje sam ja svjetonazorski osjetljiv pa sam pristao. Kada sam vidio da nema smisla postojati niti kao običan član, onda sam ponovno vratio iskaznic.

Dodao je da se ne sjeća izjave da je ušao u HDZ upravo zbog Ive Sanadera.

Ne sjeća se niti je li se za posao u  diskografskoj tvrtki Orfej koja je tada bila u državnom vlasništvu javio preko natječaja. 

- Ako netko dođe i da mi dokaze da trebam vratit novac od otpremnine koju sam dobio od te tvrtke, vratit ću novac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?