Od danas

Slovenija ponovno priznaje PCR testove iz BiH

granična gužva
09.01.2021.
u 09:41

Režim na graničnim prijelazima u Sloveniji mijenja se od subote. Vlada Slovenije je odlučila da će preko graničnih prijelaza i kontrolnih punktova biti moguće i negativni PCR i negativni brzi testovi na antigen, ali je i naglasila da postoji razlika.

Razlika između ova dva testa je u tome što se brzi test mora provoditi u državama članicama EU ili u schengenskom području, a PCR test može se provoditi i u trećim zemljama ili u onim institucijama koje priznaje Slovenija. 

Međutim, brzi testovi na pet graničnih prijelaza koje je država provodila od Božića bit će ukinuto.

Ulazak u Sloveniju iz zemalja na crvenoj listi bez upućivanja u karantenu kod kuće ili bez podnošenja negativnog testa (PCR ili HAG) od 9. siječnja dozvoljen je osobama koje svakodnevno ili povremeno prelaze granicu zbog sudjelovanja u obrazovanju ili znanstvenim istraživanjima u Sloveniji ili državama članicama Europske unije ili schengenskog prostora uz prilaganje dokaza, piše 24ur.

Ako je osoba navedena u ovoj točki maloljetna ili ne može putovati sama iz drugih razloga, osoba koja je prevozi također može ući pod istim uvjetima, ali se mora vratiti preko granice odmah nakon izvršenog transporta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?