automobilska nesreća

Smrt još jednog od glavnih suradnika Kim Jong Una

smrt
30.12.2015.
u 09:22

Visoki dužnosnik sjevernokorejske vladajuće stranke i glavni savjetnik čelnika Kima Jong Una poginuo je u automobilskoj nesreći, objavila je državna novinska agencija u srijedu, dodajući da je to zadnji u nizu događaja koji su pogodili bliski krug suradnika državnog čelnika. 

Kim Yang Gon, tajnik Radničke stranke, bio je "najbliži drug, čvrst revolucionarni partner", navodi KCNA.

Kao jedan od najviših sjevernokorejskih dužnosnika, Kim Yang Gon bio je član visokog izaslanstva koje je u kolovozu pregovaralo s Južnom Korejom, nakon razmjene topničke vatre kojom su se povisile napetosti na jednu od najviših točaka zadnjih godina.

Rezultat pregovora bio je dogovor dviju strana da će raditi na tome da se poboljšaju odnosi između dviju zemalja.

KCNA navodi da je Kim Yang Gong poginuo u utorak u automobilskoj nesreći u dobi od 73 godine. O samoj nesreći nije priopćeno više detalja.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un otpustio je  niz pomoćnika na vodećim položajima otkad je preuzeo dužnost,  nakon iznenadne smrti svojega oca 2011. godine.

Kim Jong Un dao je pogubiti svog ujaka Janga Song Thaeka, koji je bio na glasu kao druga najsnažnija osoba u zemlji za "antirevolucionarni kriminal".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije